Ландшафтно-просторова ревіталізація внутрішнього подвір'я корпусу №19 НУ "Львівська Політехніка" у м. Львові - Громик, Андрій Сергійович; Hromyk, Andrii Serhiiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Пояснювальна записка містить: 50 сторінки, 4 розділи, 21 джерел. Об’єкт дослідження - предметно просторове середовище внутрішнього подвір’я корпусу No19 НУ ЛП по вул. Князя Романа, м Львів. Мета роботи - створення сучасного предметно просторового середовища, як туристичного закутку, рекреаційного простору, а також нового маршруту для доступу в корпус No19 НУ ЛП для студентів кафедри реставрації та архітектури, з додатковою метою розвантаження існуючого головного входу. Метод дослідження - аналіз аналогів. При написанні пояснювальної записки для бакалаврської кваліфікаційної роботи в першому розділі було проаналізовано основні вимоги до дизайну предметно просторового середовища згідно різних нормативних документів ДБН. Переглянуто рекомендовані параметри проєктування зовнішніх просторів, а також інклюзивні вимоги для них. В другому розділі наведено як вітчизняні, так і закордонні приклади дизайну міських просторів що акцентують увагу на рекреаційній, транзитній функції та озелененні середовища. В третьому розділі описано ідею моєї розробки простору, пішохідні зв’язки, та програми діяльності користувачів цієї майбутньої території. Також надано попередню історію та теперішній стан місця.

The explanatory note contains: 50 pages, 4 chapters, 21 sources. The object of research is the subject-spatial environment of the courtyard of the building No19 of the National University of Lviv on Knyazya Roman Street, Lviv. The purpose of the study is to create a modern spatial environment as a tourist destination, recreational space, as well as a new route for access to the building No19 of the National University of Lviv for students of the Department of Restoration and Architecture, with the additional purpose of unloading the existing main entrance. The research method is the analysis of analogs. When writing an explanatory note for the bachelor's qualification work, the first chapter analyzed the basic requirements for the design of the subject-spatial environment in accordance with various DBN regulations. The recommended parameters for designing outdoor spaces, as well as inclusive requirements for them, were reviewed. The second section presents both domestic and foreign examples of urban space design that focus on recreational, transit, and landscaping functions. The third section describes the idea of my space design, pedestrian connections, and the activity programs of the users of this future territory. The previous history and the current state of the place are also presented.
Landscape and spatial revitalization of the inner courtyard of building No. 19 of Lviv Polytechnic National University in Lviv
Keywords: 6.022.03.03; дизайн середовища; дизайн простору; ревіталізація; ландшафтний проєкт; сучасний стиль; міський простір; environmental design; spatial design; revitalization; landscape project; modern style; urban space