Досвід створення траверсної супутникової мережі - Костецька, Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Описано процес створення за допомогою двочастотних приймачів травесної мережі довжиною близько 650 км, побудованої з трикутників з довжинами сторін від 1,5 до 25 км.Отримано однакову точність планових координат пунктів у гірській і в рівнинній місцевостях, їх СКП не перевищує 4 см. Точність висот пунктів є вищою у рівнинній місцевості. У рівнинній місцевості СКП висот пунктів не перевищує 5 см., а в гірській -7см. Описан процесс создания с помощью двухчастотных приемников траверсной сети длиной около 650 км, построенной из треугольников с длинами сторон от 1,5 до 25 км. Точность плановых координат получилась одинаковой в равнинной и в горной местностях, их средние квадратические ошибки не превышают 4 см. Точность высот пунктов выше в равнинной местности, чем в горной. В равнинной местности средние квадратические ошибки высот пунктов не превышают 5 см, в горной -7 см. Process of creation with the help of twofrequency receivers traverse networks in length about 650 kilometers, constructed of triangles with lengths of the sides from 1,5 up to 25 km is described. Accuracy of scheduled coordinates has turned out identical in flat and in mountain districts, their mean square errors do not exceed 4 cm. Accuracy of heights of points has turned out above in flat district than in mountain. In flat district mean square errors of heights of points do not exceed 5 cm, and in mountain – 7 cm. Lviv Polytechnic.
Experience of creation of a traverse satellite network
Опыт создания трансверсной супутниковой сети
Keywords: NAVSTAR GPS; траверсна супутникова мережа