Підвищення точності оцінювання часу виконання складаних програмних комплексів у багатопроцесорних комп’ютерних системах під час поярусного стохастичного моделювання - Клушин, Ю. С.; Klushyn, Y. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Для підвищення точності оцінювання часу виконання складних програмних комплексів на паралельних комп’ютерах розроблено алгоритм рівномірного розподілу вершин графу заданого комплексу взаємопов’язаних робіт. Цей алгоритм використовується у методі поярусного стохастичного моделювання у багатопроцесорних комп’ютерних системах.

To improve the accuracy of the estimation of the time of execution of complex software complexes on parallel computers, an algorithm for the uniform distribution of vertices of a graph of a given set of interrelated works is developed. This algorithm is used in the method of plywood stochastic simulation of multiprocessor computer systems.
Increasing the accuracy of evaluation of the performance period of software complex components in multiprocessor computer systems under noise stochastic modeling
Keywords: паралельні обчислювальні системи; комплекс взаємопов’язаних робіт; пряме стохастичне моделювання; марковський процес; parallel computing systems; complex interconnected works; direct stochastic modeling; Markov process; 004.021; 004.383