Удосконалення технологічного процесу флексографічного друку гнучких паковань - Кукура, Тетяна Юріївна (Національний університет «Львівська політехніка», 2025)
Дисертаційна робота присвячена вирішенню актуального науковоприкладного завдання удосконалення технології флексографічного друку гнучких паковань спиртовими фарбами шляхом дослідження впливу режимів мікрорастрування поверхні друкуючих елементів фотополімерних форм на якісні показники відбитків з встановленням оптимального режиму; дослідження адгезійної взаємодії на двох етапах друкарського контакту; розроблення методу оцінювання ступеня очищення комірок анілоксових валів різної лініатури; дослідження впливу характеристик анілоксових валів на якість друкарських відбитків; визначення факторів і пріоритетності їх впливу на якість технологічних процесів вимивання анілоксових валів і флексографічного друку паковань і побудови прогностичних моделей, що уможливило обґрунтоване використання методів якісного друкування гнучких паковань із забезпеченням енергоефективності і ресурсоощадливості. The dissertation thesis is devoted to solving the current scientific and applied problem of improving the flexographic printing technology of flexible packaging with alcohol inks by studying the influence of micro-screening modes of the printing element surface of photopolymer plates on the quality indicators of imprints determining the optimal mode; studying the adhesive interaction at two stages of the printing contact; developing a method for assessing the cleaning degree of cells in anilox rollers of different lineatures; studying the influence of the anilox roller characteristics on the imprint quality; determining the factors and priority of their influence on the quality of technological processes of anilox roller washing out and packaging flexographic printing and constructing predictive models, which make it possible to use methods of high-quality printing of flexible packaging with energy efficiency and resource saving.
Improvement of the technological process of flexographic printing for flexible packaging
Keywords: паковання, флексографічний друк, друкарська форма, фарбоперенесення, фарбовий шар, фарбодрукарська система, анілоксовий вал, відбитки, оптична щільність, кольоровідтворення, якість друку, параметри, моделі, packaging, flexographic printing, printing plate, ink transfer, ink layer, ink printing system, anilox roller, imprints, optical density, colour reproduction, printing quality, parameters, models; 655.326.1