Параметрична оптимізація системи регулювання напруги генератора постійного струму генетичним алгоритмом - Павельчак, А.; Самотий, В.; Остапчук, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто параметричну оптимізацію для системи регулювання напруги генератора постійного струму з електромашинним підсилювачем з використанням генетичного алгоритму. Отримано якісні характеристики перехідного процесу системи регулювання. Parametric optimization of voltage control system of oscillator DC with dynamoelectric amplifier was considered. Optimization was conducted using Genetic Algorithm. Qualitative characteristics of the transition process of control system were obtained.
Keywords: оптимізація; генетичний алгоритм; система керування; optimization; genetic algorithm; control system