Вивчення продуктів взаємодії додекавольфрамофосфорної кислоти з метиламіном і діетиламіном - Врецена, Н. Б.; Дзяна, Г. О.; Семенишин, Д. І. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Методами ІЧ-спектроскопії, рентгенографії, термогравіметрії досліджено склад та властивості продуктів взаємодії додекавольфрамофосфорної кислоти з метиламіном і діетиламіном (Аm). Встановлено утворення сполук складу (AmH)3PW12O40H2O, запропоновано механізм утворення сполук та схему їх термолізу. The content and properties of the product of treatment of dodecatungstatop- hosphoric acid with methylamine and dimethylamine has been investigated by IR-spectroscopy, X-ray analysis and thermogravimetric analysis. The compounds with the structure (AmH)3PW12O40H2O has been established and the mechanism of formation of these compounds and the schene of their thermolizis are proposed.
Keywords: 541.49:546.776:547.23