Комп’ютерна вимірювальна система для визначення швидкості звуку в матеріалах - Соколовський, Я.; Кенс, І.; Сторожук, О.; Борисов, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Проаналізовано недоліки ультразвукового імпульсного методу. Запропоновано енергетичний критерій та спосіб вимірювання затримки поширення акустичних коливань. Теоретично обґрунтовано високу завадостійкість запропонованого способу. Розроблено структурну схему реалізації та доведено статистичним моделюванням високу завадостійкість способу. The authors analyzed the shortcomings of the ultrasonic pulse method. Proposed energy criterion and method of measuring propagation delay interference immunity. Theoretically proved high noise immunity of the proposed method. Developed block diagram of implementation and proven high noise immunity with statistical modeling method.
Keywords: ультразвуковий імпульсний метод; кореляційна функція; швидкість звуку; ultrasonic pulsing method; correlation function; velocity of a sound