Прискорення операцій над нечіткими величинами, поданими парами - Березко, Л. О.; Троценко, В. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
У багатьох прикладних задачах, зокрема задачах медичної і технічної діагностики, виникає необхідність проведення обчислень з нечіткими величинами, тобто з такими, точне значення яких нам невідоме. Пропонується підхід, що прискорює виконання арифметичних операцій над нечіткими величинами, поданими парами, який ґрунтується на положеннях теорії можливостей. Fuzzy pair-based variables operations acceleration approach. In the technical and medical diagnostic are widely used fuzzy variables. The operations with these variables are processed during diagnostic calculations. The new pair-based fuzzy variables arithmetic operations approach is suggested for speedup of calculation.