Особливості розвитку сучасних світових інноваційних процесів - Тивончук, О. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розглянуто зміни у структурі інновацій, методах їх створення та розповсюдження, визначено основні тенденції розвитку сучасних інноваційних процесів: зростання наукомісткості інновацій; поширення горизонтального розповсюдження та гнучкості інновацій; перетворення НДДКР у ключовий напрямок діяльності підприємств; скорочення тривалості інноваційного циклу; глобалізація інноваційної діяльності та інші. In the article the changes in innovations’ structure, practice of their creation and diffusion have been shown. The main trends of contemporary innovation process evolution were defined: science intensity increase; extension of innovations’ horizontal diffusion and flexibility; RD transformation in crucial line of enterprises’ activity; innovation cycle duration reduction; globalization of innovation activity and others.