Інформаційне агентство Associated Press: американське «громадянство» та статус глобальної новиннєвої мережі - Гарматій, Ольга Василівна (Центр американських студій ФМВ ЛНУ ім. І. Франка, 2015)
Розглядаються аспекти історії та сучасного стану діяльності інформаційного агентства Associated Press – одного з найбільших і найстаріших інформагентств США і світу. З’ясовується взаємопов’язаність успішної інфор-маційно-творчої та економічної діяльності Associated Press з американським “громадянством” агентства. Досліджується роль Associated Press як своєрідного “інноваційного генератора” ринку засобів масової інформації США, лідера в галузі розробки і застосування технологічних новинок і послуг в процесах отримання, обробки і передачі інформації. The aspects of history and the present state of activity of the news agency the Associated Press, one of the largest and oldest news agencies of the USA and the world, are considered. Interconnection of successful informative, creative and economic activity of the Associated Press with agency’s American “citizenship” is found out. The role of the Associated Press as a peculiar “innovative generator” of the USA’s mass media market, the world leader in the sphere of development and application of technological innovations and services in the process of receiving, processing and transmitting information is researched.
Keywords: інформаційне агентство; агентства “Великої трійки”; система найбільших інформаційних агентств світу; премія Пулітцера; новиннєва мережа; news agency; “The Big Three” agencies; the system of the largest world news agencies; Pulitzer Prize; news network