Моделювання поширення електромагнітних хвиль у волокнах на фотонних кристалах - Павлиш, В. А.; Закалик, Л. І.; Корж, Р. О. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2004)
Розглянуто поширення електромагнітних хвиль у фотонних кристалах, які мають діркову періодичну структуру і є діелектричними матеріалами. При розрахунку використовуємо рівняння Максвелла з врахуванням періодичної зміни діелектричної проникливості і існування забороненого спектра частот.

Electromagnetic waves propagation in photonic crystals is presented in present work Photonic crystals, wwwhich are considered in present model, have hole-periodic structure and are dielectric materials. Maxwell equations are applied in this theory taking into consideration periodic change of dielectric penetration and existing forbidden spectra of frequencies.
Keywords: 539.293.011.44