Instagram as a platform for forming the image of the country (on the example of the account of the Office of the president of Ukraine and of the president of Ukraine Volodymyr Zelensky personal profile) - Семен, Наталія; Semen, Natalia (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Соціальна мережа Instagram сьогодні є однією з найпопулярніших в Україні. Зокрема, це найдинамічніший вебресурс, адже його розробники регулярно оптимізують всі його функції. Якщо колись його використовували лише як платформу для поширення фотографій та невеликих описів до них, то сьогодні це ресурс, який також відіграє важливу роль в створенні та поширенні інформаційних приводів та повідомлень. Ця соціальна мережа завоювала прихильність численної аудиторії, зокрема серед молоді. Саме тому вона також впливає на формування громадської думки та іміджу країни та її владних структур. Instagram є особливо цінним ресурсом в роботі журналіста, оскільки сьогодні він відіграє роль першоджерела. Через те, що в цій соціальній мережі можна знайти найновішу та найцікавішу інформацію, а також інформаційні приводи безпосередньо від самих учасників. У статті досліджені особливості та способи подачі контенту в акаунті Офісу Президента України та в особистому профілі Володимира Зеленського в соціальній мережі Instagram, а також вмотивованість дописів. Проаналізовані основні “меседжі”, коті намагаються створити і поширити на цих сторінках для формування позитивного іміджу державної влади. Виокремлені основні недоліки, а також позитивні тенденції аналізованих в роботі Інста-сторінок, що впливають на імідж України на міжнародній арені. Проведено порівняльний аналіз акаунту державної установи (Офіс Президента України) та особистої сторінки В. Зеленського, який раніше не мав жодного стосунку до політичного життя країни. Сучасна наука потребує досліджень в сфері ведення акаунтів в Інстаграм. Через те, щоб ефективно працювати в такому ресурсі, потрібно оптимізувати всі знання та навички. А дотримання всіх вимог та наслідування трендів Інстаграму допоможе сформувати позитивний імідж нашої країни у світі.

Today, Instagram social network is one of the most popular in Ukraine. In addition, it is the most dynamic web resource, because its developers regularly optimize all features. If it was previously used only as a platform for distributing photos and their short descriptions, today it is a resource that also plays an important role in creating and disseminating information and messages. It is a social network that has won a large audience, especially young people. That is why it also influences the formation of public opinion and the image of the country and its authorities. Instagram is a particularly valuable resource in the work of a journalist, because nowadays it plays the role of the original source, as here you can find the latest and most interesting information directly from the participants of the informational events. The peculiarities and ways of submitting content on the account of the Office of the President of Ukraine and on the personal profile of Volodymyr Zelensky on the social network Instagram, as well as the motivation of the posts, are being examined in this scientific paper. The main “messages” which are created and distributed in order to form a positive image of the government authorities have been analysed. The main disadvantages, as well as the positive tendencies of the analysed in the work Insta-pages, that affect the image of Ukraine in the international arena, have been distinguished. A comparative analysis of the State Institution account (Office of the President of Ukraine), and the personal page of V. Zelensky, which previously had nothing to do with the political life of the country, has been done. Modern science needs researches in the field of Instagram accounts. After all, in order to work effectively on such a resource, it is necessary to optimize all knowledge and skills in this area. And compliance with all the requirements and following the trends of Instagram will help to form a positive image of our country in the world.
Інстаграм як платформа для формування іміджу країни (на прикладі акаунту Офісу Президента України та особистого профілю Володимира Зеленського)
Keywords: акаунт; профіль; пост; допис; імідж; соціальні мережі; Офіс Президента України; account; profile; post; publication; image; social networks; Office of the President of Ukraine; 070.327.32