Адаптивний алгоритм ієрархічно розподіленого розв’язування СЛАР великої розмірності - Федасюк, Д.; Сердюк, П.; Семчишин, Ю. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
У контексті систем розподілення обчислень адаптивністю називають здатність таких систем продовжувати працювати та повністю використовувати обчислювальні ресурси після зміни конфігурації мережі чи швидкодії окремих її вузлів. Предметом цього дослідження є реалізація адаптивного підходу до ієрархічно розподіленого розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь великої розмірності. У роботі сформульовано задачу адаптивного підходу, розроблено та досліджено алгоритм та програмну реалізацію адаптивного підходу. Результати серії експериментів підтвердили ефективність адаптивного підходу. In the context of the distributed computing systems, adaptability is an ability of such systems to continue functioning and fully utilizing computing resources even after changing network configuration or performance of its nodes. The subject of this study is to implement an adaptive approach to hierarchically-distributed solving of high dimensional linear algebraic equations. The problem of an adaptive approach is stated, the algorithm and the software implementation of an adaptive approach are researched and developed in the work below. The experimental results proved the effectiveness of an adaptive approach.
Keywords: адаптивність; зміни конфігурації мережі; adaptability; changing network configuration