Інформаційна система діяльності книгарні - Каміновська, Анастасія Богданівна; Kaminovska, Anastasiia Bohdanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У сучасному світі більшість сфер діяльності суспільства та бізнесу активно інтегрують інформаційні технології, розуміючи їхню важливість та переваги. Одним із способів інтеграції є цифровізація – тобто системне перетворення усіх процесів з використанням цифрових інструментів, платформ і технологій. Цифровізація дає змогу підвищити ефективність управління, прозорість бізнес-процесів, оперативність прийняття рішень і рівень взаємодії з клієнтами. Особливо актуальною цифровізація є для сфери роздрібної торгівлі, де підприємства щодня обробляють велику кількість операцій, працюють із великими обсягами інформації та повинні оперативно реагувати на зміну попиту. Об’єкт дослідження – цифрова модель діяльності новоствореної книгарні «Леобукс», зокрема процеси управління товарами, клієнтами, замовленнями, користувачами та ролями у цифровому середовищі. Предмет дослідження – методи та засоби управління ключовими бізнес-процесами книгарні, зокрема моделі даних, методи автоматизації обліку, алгоритми взаємодії з користувачами системи. Мета дослідження – описати процес створення інформаційної системи, яка забезпечить цифровізацію основних бізнес-процесів новоствореної книгарні «Леобукс», включаючи перегляд каталогу, виконання замовлення, управління асортиментом, замовленнями, користувачами та перегляд основної аналітики діяльності. Результати дослідження – здійснено аналітичний огляд сучасних підходів до цифровізації роздрібної торгівлі; обґрунтовано ефективність гібридної архітектури CRM [1] + WMS [2] для малих підприємств; вивчено приклади українських онлайн-книгарень; проведено системний аналіз: сформовано дерево цілей, критерії оцінки, альтернативи реалізації, застосовано метод аналізу ієрархій (МАІ), побудовано DFD-діаграму, workflow-сценарії, ER-модель бази даних і структуру процесів системи; для реалізації серверної частини обрано технологію ASP.NET Core [3], клієнтської — Angular [4], бази даних — MS SQL Server [5]; побудовано архітектуру застосунку, реалізовано базу даних (EF Core, Code First) [3], автентифікацію (ASP.NET Identity) [3], API-ендпоінти, захист доступів і клієнтський інтерфейс із розмежуванням за ролями (клієнт, працівник, адміністратор); здійснено тестування функціоналу та створено інструкцію користувача.

In the modern world, most areas of society and business actively integrate information technologies, recognizing their importance and benefits. One such method of integration is digitalization—that is, the systematic transformation of all processes through the use of digital tools, platforms, and technologies. Digitalization enables increased management efficiency, transparency of business processes, speed of decision-making, and the level of customer interaction. Digitalization is especially relevant in retail trade, where enterprises handle a large number of transactions daily, work with vast amounts of information, and must respond swiftly to changes in demand Study Object – the digital model of operations of the newly established “Leobooks” bookstore, specifically the processes for managing products, customers, orders, users, and roles within a digital environment. Scope of Research – the methods and tools for managing the key business processes of the bookstore, in particular the data models, accounting automation methods, and algorithms for system-user interaction. Goal of Research – to describe the process of creating an information system that will enable the digitalization of the main business processes of the newly established “Leobooks” bookstore, including catalog browsing, order processing, assortment management, order and user management, and the viewing of core operational analytics.. Research results – an analytical review of contemporary approaches to retail digitalization was conducted; the effectiveness of a hybrid CRM [1] + WMS [2] architecture for small enterprises was substantiated; examples of Ukrainian online bookstores were examined; a systems analysis was performed: a goal tree, evaluation criteria, and implementation alternatives were developed; the Analytic Hierarchy Process (AHP) was applied; a DFD diagram, workflow scenarios, ER database model, and process-structure diagrams were constructed; for the server side, ASP.NET Core [3] was selected; for the client side, Angular [4]; and for the database, MS SQL Server [5]; the application architecture was built; the database (EF Core, Code First) [3], authentication (ASP.NET Identity) [3], API endpoints, access controls, and a role-based client interface (customer, employee, administrator) were implemented; functionality testing was carried out and a user manual created..
Information system of bookstore activities
Keywords: 6.126.00.01; – цифровізація; веб-застосунок; ASP.NET Core; Angular; MS SQL Server; інформаційна система; книгарня; – digitalization; web application; ASP.NET Core; Angular; MS SQL Server; information system; bookstore