Розроблення програмних засобів реалізації протоколів розподілу ключів та автентифікації сторін взаємодії на основі рекурентних послідовностей - Яремчук, Ю. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянуто математичний апарат рекурентних послідовностей та можливість побудови методів розподілу ключів, а також автентифікації сторін взаємодії на його основі. Розроблено структури програм розподілу ключів та автентифікації сторін взаємодії, які дають змогу реалізувати запропоновані методи у вигляді набору модулів, що виконують певні обчислювальні процедури. Наведено структури програм головних модулів розподілу ключів та автентифікації сторін взаємодії. Розглянуто особливості програмної реалізації запропонованих методів та наведено рекомендації щодо вибору параметрів.In this work, we considered a mathematical apparatus of recurrent sequences, as well as a possibility of constructing methods of key distribution and authentication aspects of interaction parties, based on it. We developed structures of key distribution programs and authentication of interaction parties, allowing for implementation of modules that perform specific computational procedures. We programs structure of the main modules programs of key distribution and authentication of interaction parties. We considered peculiarities of software implementation of the proposed methods and provides recommendations for selecting the required parametes
Keywords: захист інформації; криптографія; розподіл ключів; автентифікація сторін взаємодії; рекурентні послідовності; програмні засоби