Поняття та сутність контролю у сфері інформатизації - Мороз, Н. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
У статті розглянуто питання щодо розуміння сутності контролю у сфері інформатизації, який є досить широкою і об’ємною правовою категорією. Він розглядається як один із способів забезпечення законності, і не обмежується лише колом питань, пов’язаних з дотриманням обов’язкових приписів – законів та інших нормативних актів, але й перевіряє доцільність діяльності, передбачає коригування дій. Ефективність контролю в сфері інформатизації суттєво зумовлений станом його теорії. В статье рассматриваются вопросы понимания сущности контроля в сфере информатизации, который является достаточно широкой и объемной правовой категорией. Он рассматривается как один из способов обеспечения законности и не ограничивается лишь кругом вопросов, связанных с соблюдением обязательных предписаний – законов и других нормативных актов, но и проверяет целесообразность деятельности, включает в себя корректировку действий. Эффективность контроля в сфере информатизации в существенной степени определяется состоянием его теории. The article deals with the issue of understanding the essence of control in the field of information, which is pretty broad and voluminous legal category. It is considered as one way of ensuring the rule of law, and not limited to the range of issues related to compliance with mandatory regulations – the laws and regulations, but also checks the feasibility of activities includes adjusting actions. The effectiveness of informational control a substantial degree on the state of his theory.
Понятие и сущность контроля в сфере информатизации
The concept and essence of control in the field of information
Keywords: інформація; інформатизація; контроль у сфері інформатизації; информация; информатизация; контроль в сфере информатизации; information; information; control in the field of information