Прогнозне моделювання тенденцій розвитку ринку нерухомості - Воронін, В. О.; Мамчин, М. М.; Лянце, Е. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Досліджено якість прогнозування в отриманні обґрунтованих і надійних прогнозних оцінок в розвитку об’єктів високої складності, зокрема, ринку нерухомості. Обґрунтовано доцільність використання технології нейронних мереж для аналізу і прогнозування тенденцій ринку нерухомості. Наведено алгоритм нейромережевого прогнозування і здійснено побудову прогнозної моделі з використанням програми Neurosolutions for Excel. Виділено і проаналізовано можливі сценарії подальшої поведінки показників, що характеризують розвиток об’єктів різних рівнів у прогнозному горизонті. Запропонована модель(предиктор) на основі проведених розрахунків в середньостроковому горизонті прогнозування коректно передбачила тенденцію розвитку ринку нерухомості на 2009–2011 рр. This paper investigates the quality of prediction to obtain reasonable and reliable forecasts in the development of objects of high complexity, precisely the real estate market. Feasibility of using neural network technology for analyzing and forecasting trends off market. An algorithm for neural network forecasting is dimplemented here to build predictive models using the program Neurosolutions for Excel. Possible scenarios are highlighted and analyzed for further behavior indicators of development facilities at various levels over the forecast horizon. The model (predictor) on the basis of calculations in the medium horizon prediction correctly predicted the trend of the real estate market for 2009-2011.
Forecast modelling of real estate market trends
Keywords: ринок нерухомості; прогнозування; технології нейронних мереж; прогнозна модель; тенденції ринку нерухомості; real estate market; forecasting; prediction technology; neural networks; predictive model; real estate market trends