Проєкт інформаційної системи формування навчального контенту для вивчення технологій програмування - Околович, Остап Іванович; Okolovych, Ostap Ivanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Актуальність теми. У сучасних умовах постійно зростає кількість навчальних закладів, які доповнюють традиційні форми навчання дистанційним. Тим більше, що сьогодні більшість молодих людей вільно володіють персональним комп’ютером і вміло використовують відомості, отримані з мережі Інтернет; їм зручніше заглянути в глобальну мережу, ніж шукати цікавий для вивчення матеріал у традиційній друкованій навчальній літературі. Тому актуальним є впровадження інформаційних технологій в систему освіти. Інформатизація освіти і зростаючі вимоги до якості та кількості висококваліфікованих фахівців призводять до необхідності розробки та впровадження інноваційних освітніх методик і технологій, що сприяють появі нових форм навчання, не обмежених у просторі та часі. Цим вимогам відповідає ідея віртуального навчання, яке дає змогу отримувати якісну освіту через мережу Інтернет незалежно від географічного місця розташування користувача системи, без відриву від роботи та з урахуванням індивідуальної освітньої траєкторії. Мета і задачі дослідження. Метою магістерської кваліфікаційної роботи є створення та розробка плану проекту віртуального навчального середовища для вивчення технологій програмування. Для досягнення мети в роботі поставлено такі завдання: 1. Провести аналітичний огляд сучасних літературних та наукових джерел за тематикою магістерської кваліфікаційної роботи; 2. Здійснити аналіз проблеми та обґрунтувати можливості її вирішення; 3. За результатами аналізу проблеми сформувати перелік вимог та обмежень до проектованої системи, визначити обсяг проекту; 4. Розробити детальний план проекту, визначити структуру завдань проекту (WBS), здійснити аналіз ризиків; 5. Описати та реалізувати проектне завдання, провести контроль якості виконання проекту. 6. Представити результати виконання проекту та реалізації програмного забезпечення. Об’єкт дослідження: процес розробки проекту дистанційного навчання на базі віртуального навчального середовища. Предмет дослідження: організація віртуального навчального середовища для вивчення технологій програмування. Практичне значення одержаних результатів. Результати магістерської кваліфікаційної роботи можуть використовуватись при проектуванні та розробці систем дистанційного навчання. Структура роботи. Магістерська кваліфікаційна робота складається із вступу, шести розділів основної частини роботи, висновків, списку використаних джерел, анотації та додатків. Загальний обсяг роботи становить 102 сторінки друкованого тексту.

Actuality of theme. In today's environment, the number of educational institutions that complement traditional forms of teaching remotely is constantly increasing. Moreover, today, most young people are free to have a personal computer and skillfully use the information received from the Internet; It is more convenient for them to look into a global network than to look for interesting material in traditional printed educational literature. Therefore, the introduction of information technologies into the education system is relevant. Informatization of education and growing requirements for the quality and number of highly skilled specialists lead to the need to develop and implement innovative educational techniques and technologies that contribute to the emergence of new forms of learning, not limited in space and time. These requirements meet the idea of virtual learning, which allows you to receive quality education through the Internet, regardless of the geographical location of the system of the system, without interruption from work and taking into account the individual educational trajectory. The purpose and objectives of the study. The purpose of the master's qualification work is to create and develop a plan of a virtual learning project for studying programming technologies. The following tasks are set to achieve the goal: 1. Conduct an analytical review of modern literary and scientific sources on the topic of master's qualification work; 2. to analyze the problem and to substantiate the possibilities of its solution; 3. According to the results of the analysis of the problem, to form a list of requirements and restrictions on the projected system, to determine the volume of the project; 4. Develop a detailed project plan, determine the structure of the project tasks (WBS), carry out risk analysis; 5. Describe and implement the project task, to control the quality of the project. 6. Present the results of the project and software implementation. Object of research: the process of developing a remote training project based on a virtual learning environment. Subject of research: organization of a virtual learning environment for the study of programming technologies. The practical importance of the results obtained. The results of master's qualification work can be used in the design and development of distance learning systems. Structure of work. Master's qualification work consists of an introduction, six sections of the main part of the work, conclusions, a list of sources used, annotations and applications. The total amount of work is 102 pages of printed text.
The information system project for creating educational content for studying programming technologies
Keywords: 8.126.00.03