Архітектурні та природно-кліматичні чинники енергоощадності у містобудівному середовищі - Казаков, Г. В.; Лукомська, І. О.; Романюк, І. Д. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглянуто актуальне питання енергоощадності за рахунок природно-кліматичних умов та архітектрних факторів. Описано всі ці фактори. На основі досліджень даються деякі рекомендації щодо проектування і будівництва з метою зменшення енерговитрат. The article is devoted to the actual question of energy saving at the expense of the natural climatic conditions and architectural factors. General description of all these factors is done. The research is focused on the problem of reducing energy consumption. On the ground of investigations some guidelines about designing and building were given and definite conclusions were made.