Kinematic analysis of combined mechanical systems of simultaneous blades turning and folding of horizontal-axis wind turbines - Korendiy, V. M.; Lozynskyy, V. I. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто різні типи комбінованих механізмів одночасного повороту і складання лопатей, які можна використовувати з метою регулювання потужності та стабілізації частоти обертання горизонтально-осьових вітроустановок. Побудовано кінематичні схеми відповідних механізмів. Виведено аналітичні вирази для встановлення залежностей переміщень регулювальних повзунів від кутів повороту і складання лопаті. Various types of combined mechanisms of simultaneous blades turning and folding, which can be used for power regulation and rotation frequency stabilization of horizontal-axis wind turbines, are examined. Kinematic diagrams of certain mechanisms are designed. Analytical expressions for ascertainment of regulation sliders displacements from turning and folding angles are deduced.
Аналіз кінематики комбінованих механічних систем одночасного повороту і складання лопатей горизонтально-осьових вітроустановок
Keywords: горизонтально-осьова вітроустановка; механізм повороту лопатей; механізм складання лопатей; кінематичні параметри; horizontal-axis wind turbine; blades turning mechanism; blades folding mechanism; kinematics parameters