Гнучкість організації як передумова її успішної діяльності - Комаринець, С. О. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Розглянуто основні підходи до поняття гнучкості, її видів і чинників, які на неї впливають: стиль керівництва, стратегічне лідерство, корпоративна культура, організаційні ресурси та структура; подано їх загальні характеристики. Увагу також приділено стратегічній гнучкості та процесу її досягнення, який розбито на чотири етапи: випередження , формування , накопичення і втілення . In the article main approaches to the concepts of flexibility, its types and factors of influence, such as managing style, strategic leadership, organizational culture, resources, structure and their common characteristics are described. Strategic flexibility and the process of its achievement, which is divided into four stages of “anticipation”, “formulation”, “accumulation” and “operation”, are also the objects of the research.