Архітектура магнатських резеденцій XVII– XVIII ст. і специфіка їх просторового наповнення - Ремешило-Рибчинська, О. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Проаналізовано закономірності розвитку архітектури магнатських резиденцій ХVІІ-ХVІІІ ст. та специфіки їх просторового наповнення і місця палацово-паркового комплексу в с. Підгірці Львівської області в цьому процесі, як і в контексті євро- пейського розвитку культурної спадщини.