Іван Могильницький – видатний діяч українського національного відродження (до 180-ї річниці від дня смерти) - Замлинський, Т. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2011)
Висвітлено внесок І. Могильницького у процес національного відродження Східної Галичини першої третини XIX ст. In the article the author intends to elucidate and analytically assess the base directions of charitable activities of Galician womenfolk as a part of the Ukrainian Horozhansky Committee, which functioned in Lviv over a period of 1918–1923.