Перспективи і наслідки участі України у процесах глобалізації зайнятості - Гуменюк, Ю. П.; Гоголь, Г. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглянуто наслідки для України від участі її населення у міжнародній міграції робочої сили. Проаналізовано стан зайнятості населення та його вплив на ринок праці в Україні та індустріально розвинутих країнах. Окреслено перспективи вітчизняних людських ресурсів на міжнародному ринку праці та політики зайнятості України в умовах посилення глобалізації. The results for Ukraine from participating of its population in international migration of labor force are considered. We analyzed the state of employment and its impact on labor market in Ukraine and other developed countries. The prospective of national labor resources on international labor market and policy of employment in Ukraine in conditions of growing globalization are outlined.