Синтез регулятора швидкості руху автомобіля методом розміщення полюсів - Наконечний, М. В.; Степаняк, М. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розглянуто особливості синтезу регуляторів за допомогою розміщення полюсів у заданій області площини коренів характеристичного рівняння замкненої системи. У середовищі MATLAB (Simulink) синтезовано ПІ-регулятор з використанням методу розміщення полюсів у заданій області комплексної площини коренів і проведено моделювання системи автоматичного керування швидкості руху автомобіля з використанням синтезованого регулятора. Features of regulators synthesis by placing poles in a given region of the roots plane of the closed system characteristic equation have been considered. In the MATLAB (Simulink) environment, PI controller using the method of placing the poles in a given region of the complex plane roots was synthesized and simulation of automatic control vehicle speed using synthesized regulator was performed.
Keywords: ПІ-регулятор; системи автоматичного керування; швидкості руху автомобіля; PI controller; automatic control; vehicle; speed