Кінетика окиснення глюконової кислоти персульфатом у присутності K3[Fe (CN)6] - Литовченко, Н. І. (My University, 2006)
За допомогою методу порівняння конкуруючих реакцій проаналізовано механізм радикально–ланцюгового окиснення глюконової кислоти персульфат–йоном в присутності K3[Fe (CN)6]. Встановлено можливі режими перебігу процесу, їхні математичні моделі і співвідношення концентрації реагентів і констант швидкості елементарних реакцій, визначаючи умови реалізації цих режимів. It has been used the method of compаrison of competing reactions to analyse the kinetic scheme of the oxidation of gluconic acid by peroxydisulfate catalyzed by K3[Fe (CN)6]. It has been established possible pathways of reaction run, their mathematical models, also relations between reagent concentrations and the rate constants of elementary reactions, determing conditions for realization of these pathways.