Про міцність тіла, послабленого плоскою неоднозв’язною тріщиною з коловими контурами - Стасюк, Б. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Досліджено концентрацію напружень в безмежному пружному тілі, що містить плоску неоднозв'язну тріщину з контурами у вигляді кіл. В загальному випадку зв'язності області тріщини проведено розділення граничних інтегральних рівнянь (ГІР), до яких зводиться дана задача, на незалежні; побудовано регулярний аналог отриманих інтегральних рівнянь та запропоновано числову методику його розв'язування. Виведено формули для визначення коефіцієнтів інтенсивності напружень (КІН) на зовнішньому та внутрішніх контурах тріщини. Ця методика числово реалізована на прикладі двозв'язної тріщини у вигляді ексцентричного кільця, поверхні якої перебувають під дією зсувних зусиль. Work is devoted to research of stress concentration in the space containing a multiply connected crack with circular contours. In the general case of connectivity crack area are divided the boundary integral equations for this problem to independent equations. The regular analogue of the received integrated equations is constructed and the numerical method of its decision is offered. Formulas for definition of stress intensity factors on external and internal contours of a crack are deduced. This numerical method is realized by the example of a doubly-connected eccentric annular crack which surfaces are under shear loading.