Інтроспекція психічних захворювань пліч-о-пліч з етико-лінгвістичними та психологічними дослідженнями. Огляд дослідження: Carlin, N. (2022). Pathographies of Mental Illness. Seria “Elements in Bioethics and Neuroethics”. Cambridge: Cambridge University Press. pp. 64. - Коменда, Анастасія; Komenda, Anastasiia (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Розглянуто працю професора та доктора філософії Натана Карліна про історії людей із психічними захворюваннями, написані ними, у порівнянні з клінічною інформацією. Проаналізовано доречність та коректність подання інформації для широкого загалу, людей із згаданими захворюваннями та фахівців з галузі психології та психіатрії. Попри ніби суто психіатричний зміст, праця Натана Карліна є етико-лінгвістичним дослідженням психічних захворювань, що залучає її у ширшу сферу дискусій у галузі прикладної етики, лінгвістичної філософії та філософії психології.

The review examines the work of Nathan Carlin on the stories of people with mental illnesses written by them in comparison with clinical information from the fifth edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. The appropriateness and correctness of the information for the general public, people with these diseases, and specialists in the field of psychology and psychiatry were analysed. Despite its seemingly purely psychiatric content, Nathan Carlin’s work is an ethical-linguistic study of mental illness, which involves it in a wider field of discussions in the field of applied ethics, linquistic philosophy, and philosophy of psyhology.
Introspection of Mental Illness Side be Side with Ethical, Linquistical, and Psychological Research. Review of: Carlin, N. (2022). Pathographies of Mental Illness, Seria “Elements in Bioethics and Neuroethics”. Cambridge: Cambridge University Press. pp. 64.
Keywords: Натан Карлін; патографія; психічні захворювання; клінічна інформація; прикладна етика; філософія психології; Nathan Carlin; applied ethics; pathography; mental illness; clinical information; philosophy of psychology