Переваги та недоліки злиття та поглинання як стратегії розвитку підприємств - Глинська, Г. Я. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Розглянуто основні переваги та недоліки злиття підприємств як стратегії розвитку компанії. Описано фактори, що сприяють злиттю та поглинанню підприємств на сучасному етапі. Досліджено внутрішній ріст підприємства як спосіб його розвитку. Проаналізовано основні причини реорганізації підприємств та наслідки їх злиття. Описано синергічний ефект від об’єднання підприємств.

The principal advantages and disadvantages of the merging process as the strategies of the company’s development have been examined. The factors favoring the merging and acquisiting of the enterprises on the present phase have been described. The internal rise of the enterprise as the method of the progress have been researched. The basic reasons of the enterprises reorganization and consequences of merging process have been analyzed. The synergetic effect from the union of the corporation is given.
Keywords: 334.758