Порівняльний аналіз методів розрахунку усталених режимів і характеристик явнополюсних синхронних машин - Попічко, В. В.; Корецький, О. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Наведені результати розрахунку характеристик графо-аналітичними методами з використанням векторної діаграми Блонделя без врахування насичення та з його врахуванням, діаграми Потьє та числовим методом за рівняннями електричного стану в осях d-q і рівняннями магнітного стану заступної схеми машини. Розрахунки виконані для різного ступеня насичення машини.