Вільданова-Марцишин, Р. І.Карпенко, О. В.Пристай, М. В.Новіков, В. П.2009-09-032009-09-032008Вплив біопар на енергію проростання насіння люцерни і вики / Р. І. Вільданова-Марцишин, О. В. Карпенко, М. В. Пристай, В. П. Новіков // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2008. – № 609 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 113-116. – Бібліографія: 9 назв.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/386Встановлено стимулюючий вплив біогенних поверхнево-активних речовин (біоПАР) мікроорганізмів родів Pseudomonas, Bacillus, Rhodococcus на енергію проростання і схожість насіння люцерни (сортів Роксолана і Зайкевіч) та вики (сорту Львів’янка). A stimulating influence of biogenic surface-active substances (biosurfactants) of microorganisms of genus Pseudomonas, Bacillus, Rhodococcus on germination energy and germination of seeds of alfalfa (kinds “Roksolana” and Zaikevych) and vicae (kind “Lvivyanka”) was determinate.Вплив біопар на енергію проростання насіння люцерни і викиArticle