Вплив біопар на енергію проростання насіння люцерни і вики - Вільданова-Марцишин, Р. І.; Карпенко, О. В.; Пристай, М. В.; Новіков, В. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Встановлено стимулюючий вплив біогенних поверхнево-активних речовин (біоПАР) мікроорганізмів родів Pseudomonas, Bacillus, Rhodococcus на енергію проростання і схожість насіння люцерни (сортів Роксолана і Зайкевіч) та вики (сорту Львів’янка). A stimulating influence of biogenic surface-active substances (biosurfactants) of microorganisms of genus Pseudomonas, Bacillus, Rhodococcus on germination energy and germination of seeds of alfalfa (kinds “Roksolana” and Zaikevych) and vicae (kind “Lvivyanka”) was determinate.