Співвідношення науки і мудрості в сучасному світі - Шадських, Юрій (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010)
Досліджуються питання мудрості через зіставлення відкриттів фундаментальної науки та їх насл ідків. Стверджується необхідність звернення до минулого досвіду як атрибуту мудрості у сучасному глобальному світі. The questions of wisdom are investigated through comparison of openings of fundamental science and their consequences. The necessity of addressing the past experience as the attribute of wisdom in the modern global world becomes firmly established.
Correlation of science and wisdom in the modern world
Keywords: мудрість; знання; наука; прогнозування; wisdom; знання; наука; прогнозування; wisdom; knowledge; science; prognostication