Розрахункові моделі виробництва гексоз з деревини кислотним і ензиматичним способами та їх порівняння - Сидоров, Ю. І.; Дрога, Т. О.; Влязло, Р. Й. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2005)
З метою порівняння техніко-економічних показників і вибору для подальшої реалізаії розроблені дві моделі виробництва 50 %-х концентратів гексоз з соснових ошурків методами кислотного і ензиматичного гідролізу потужністю по 10000 тонн/рік. Показано, що вартість капітальних вкладень за першим способом становить 23000 тис. грн., а за другим – 154000 тис. грн. Для досягнення терміну окупності 5,7 років відпускна ціна концентрату, який виробляється за першим способом, повинна становити 2,59 тис. грн./тонна, а концентрату, одержаного за другим способом, – 10,5 тис. грн. With the purpose of comparison of techical and economic parameters and choice for the further realization two models of manufacture of 50%-s’ concentrates hexozes from wood by methods acid and hydrolys enzimatic by capacity till 10000 tons / years are developed. Is shown, that cost of a capital investment on the first way makes 23000 th. grn, and to second – 154000 th. grn. For achievement of term the refund 5,7 years the transfer price of a concentrate made by the first way, should make 2,59 th. grn/ton, and concentrate received by the second way, – 10,5 th. grn.