З історії української зброї XIII–XVIII ст.: сокири-бердиші та алебарди - Терський, С. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Із залученням письмових та археологічних джерел розглядається генеза та поширення нових типів древково-колючої зброї на тлі історико-географічної ситуації у Східній Європі XIII–XIV ст. Обґрунтовується участь зброярів Галицько-Волинської держави у синтезі культурних здобутків цивілізацій Сходу і Заходу.

In this article deals origin on whrite and archaeological sources of new tipes of weapons on the background of historical and geografical situation in Eastern Europe in XIII–XIV centuries. The conclusion about the important role of arms’ masters of the Galicia-Volhynian state in synthesis of the achievements of the East and West civilisations is proved.
Keywords: 94(477)”13/17”; 355.4; 623.444.1; 903.22