Класифікація політематичних документів із застосуванням нейро-нечіткого підходу - Золотухін, Олег (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розробка підходів і алгоритмів рішення завдання класифікації політематичних документів - це відносно новий напрямок досліджень, що у цей час активне розвивається як за кордом, так і в Україні. Більшість існуючих підходів є альтернативою безпосередньої відо- мості завдання класифікації політематичних докумен- тів до традиційного завдання класифікації, що характеризується тим, що об'єкт класифікації може належати тільки до одного класу.
Keywords: класифікація; політематичний документ; нейронна мережа; LVQ; нечіткий параметр; комірки Вороного