Концепт як головна одиниця когнітивної лінгвістики в аналізі терміносистем (на матеріялі термінології холодильної техніки) - Южакова, Олена (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
У статті визначено базове поняття когнітивної лінгвістики — концепт, звернено увагу на його багатошаровість, оцінено пропозиції щодо способів його дослідження, а також показано використання концептуального аналізу як методу, застосовного до розгляду термінних одиниць, зокрема термінів галузі холодильної техніки. The article determines the basic notion of cognitive linguistics, namely «the concept», as well as focuses on the concept multi-level structure, considers the suggestions concerning the methods of its research and displays the ways this analysis can be applied to the term units in the field of refrigeration engineering.
Keywords: концепт; терміноконцепт; концептосфера; термін холодильної техніки; concept; term concept; concept sphere; refrigeration engineering term