Роль громадських осередків міжнародного правозахисного руху у вирішенні проблеми захисту прав людини - Новак-Каляєва, Л. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Досліджуються механізми громадського впливу у практиці діяльності міжнародного правозахисного руху на прикладі тактики організації Amnesty International (“Міжнародна амністія”). Аналізуються наслідки залучення широкого загалу до правозахисних акцій чеської демократичної опозиції в умовах прорадянського режиму “нормалізації” напередодні революційних подій кінця 1989 р. Пропонується поширювати сучасний досвід міжнародних правозахисних організацій в Україні. The mechanisms of social influence in the practice of international legal protection movement activities on the example of the organization “Amnesty International” are investigated. The consequences of vast majority involvement to legal protection actions of Czech democratic opposition in the conditions of pro-Soviet “normalization” regime on the eve of the revolutionary events at the end of 1989 are analyzed. It is suggested to extend modern experience of international legal protection organizations in Ukraine.