Сучасний підхід до моделювання та інженерії знань на основі повторно вживаних компонент - Кардаш, Я. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Описано базований на моделі підхід до інженерії .знань. Проаналізовано методи розв’язання задач та онтології як повторновживані компоненти в моделюванні знань разом з підходами до моделювання CommonKADS та Protege. Розглянуто декілька формальних мов для представлення знань та нові ділянки для застосування інженерії знань з використанням повторно вживаних компонент.

Model-based approach to knowledge engineering is described. Problem-solving methods and ontologies as reusable components for knowledge modelling are analyzed with CommonKADS and Protege modelling frameworks for developing intelligent applications. Several formal languages of knowledge representation and new research areas for usage of knowledge engineering principles with reusable components are considered.
Keywords: 681.3