Створення моделі загроз інформації та механізму її ефективного захисту - Капустян, М. В.; Орленко, С. В.; Хорошко, В. О. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Розглянуто життєвий цикл інформації та вимоги до системи захисту. На їхній основі визначено перелік класів загроз та внутрішніх і зовнішніх порушників. З урахуванням дослідження створена модель загроз інформації. The life cycle of information and requirements to security system are considered in this article. On their base list of the threats and internal and external violators classes is determined. Considering conducted study the model of the threats to information is created.