Проєкт інформаційної системи підбору гаджетів - Кошеля, Іван Валерійович; Koshelia, Ivan Valeriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Інформаційні технології (ІТ) сприяють підвищенню ефективності та продуктивності в світовому бізнесі, надаючи переваги швидкого спілкування, електронного зберігання та захисту записів. ІТ відповідає вимогам конкурентного бізнес-середовища та враховує глибокі зміни в технологіях. Це включає різноманітні інструменти, процеси та методології, такі як кодування, передача даних, зберігання, аналіз та управління системами [1]. Проєкт інформаційної системи для вибору гаджетів є актуальним у зв'язку з постійним попитом споживачів на нові та відповідні технологічні рішення. Інформаційна система допомагає споживачам з легкістю вибирати гаджети відповідно до їхніх потреб та уподобань. Зростання індивідуалізації у споживчому досвіді вимагає від інформаційних систем надавати індивідуально підібрані рекомендації, враховуючи унікальність кожного користувача. За допомогою інформаційної системи, користувачі можуть слідкувати за технологічними оновленнями та знаходити найновіші та найбільш відповідні пристрої. З урахуванням рейтингів та відгуків, система допомагає користувачам робити обгрунтовані покупки, враховуючи думки інших споживачів [2]. У межах дослідження було проведено ознайомлення з літературними джерелами, визначено об'єкт та предмет дослідження, виконано аналіз ризиків та обрано програмні засоби. В результаті роботи було розроблено початкову версію системи, яка дозволяє користувачам швидко та інформативно отримувати необхідну інформацію про гаджети та здійснювати обгрунтовані покупки. У магістерській кваліфікаційній роботі було проведено детальний аналіз та розроблено процес розроблення інформаційної системи, спрямованої на вибір гаджетів. Першочергово, був виконаний аналіз поточної ситуації, визначеної проблеми, та проведено системний аналіз, щоб визначити основні вимоги до системи, які в подальшому були реалізовані. В рамках роботи було виконано аналіз та планування виконання проекту, ідентифіковано основні ризики та чітко визначено межі робіт. Також були визначені командні ролі, окреслено межі відповідальності та робіт кожного працівника. Для візуалізації та управління часовими ресурсами була складена діаграма Ганта, яка відображає тривалість та трудозатрати працівників в проекті. Також в рамках дослідження був проведений аналіз існуючих загроз та ризиків для проекту. Під час системного аналізу були створені діаграми в нотації UML для кращого розуміння та моделювання системи. Meтoю мaгicтepcькoї квaлiфiкaцiйнoї poбoти є poзpoблeння проекту iнфopмaцiйнoї cиcтeми підбору гаджетів, яка дозволить в короткі терміни відповідно до заданих критеріїв користувача надати йому необхідний перелік пристроїв. Oб’єктoм дocлiджeння цієї poбoти є алгоритм підбору техніки згідно до заданих критеріїв. Пpeдмeт дocлiджeння – poзpoблeння пpoeкту iнфopмaцiйнoї cиcтeми підбору гаджетів відповідно до критерій користувача. Результатами магістерської кваліфікаційної роботи є розроблений прототип проєкту інформаційної системи підбору гаджетів.

Information technology (IT) promotes efficiency and productivity in global business by providing the benefits of rapid communication, electronic storage and record protection. IT meets the requirements of a competitive business environment and takes into account profound changes in technology. This includes a variety of tools, processes and methodologies such as coding, data transfer, storage, analysis and systems management [1]. The project of the information system for choosing gadgets is relevant in connection with the constant demand of consumers for new and appropriate technological solutions. The information system helps consumers easily choose gadgets according to their needs and preferences. The growth of individualization in the consumer experience requires information systems to provide individually selected recommendations, taking into account the uniqueness of each user. With the information system, users can follow technological updates and find the newest and most suitable devices. Taking into account ratings and reviews, the system helps users make informed purchases, taking into account the opinions of other consumers [2]. As part of the research, literature sources were reviewed, the object and subject of the research was determined, risk analysis was performed, and software tools were selected. As a result of the work, the initial version of the system was developed, which allows users to quickly and informatively receive the necessary information about gadgets and make reasonable purchases. In the master's qualification work, a detailed analysis was carried out and the process of developing an information system aimed at choosing gadgets was developed. First of all, an analysis of the current situation, a defined problem, and a system analysis were performed to determine the main requirements for the system, which were subsequently implemented. As part of the work, the analysis and planning of the project was performed, the main risks were identified and the boundaries of the work were clearly defined. Team roles were also defined, the boundaries of responsibility and work of each employee were outlined. In order to visualize and manage time resources, a Gantt chart was created, which displays the duration and labor costs of employees in the project. Also, as part of the study, an analysis of existing threats and risks for the project was carried out. During the system analysis, diagrams were created in UML notation for better understanding and modeling of the system. The goal of the qualification work is to complete the project of the information system for the selection of gadgets, which will allow to provide the user with the necessary list of devices in a short period of time in accordance with the given criteria. The object of research of this work is the algorithm for the selection of equipment according to the given criteria. The subject of research is the description of the project of the information system for the selection of gadgets according to the user's criteria. The results of the master's qualification work are the developed prototype of the information system project for the selection of gadgets.
The information system project for selecting gadgets
Keywords: 8.126.00.03; інформаційна система; вибір; гаджети; information system; choice; gadgets