Дослідження короткочасної міцності деревини зі сталим вологовмістом - Поберейко, Б. Т.; Соколовський, Я. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Отримано критерій короткочасної міцності деревини з рівномірним полем вологості. Досліджено вплив асиметрії міцності деревини у напрямках анізотропії. Теоретично обґрунтовано та підтверджено, що міцність деревини на розтяг вздовж волокон є більшою, ніж у разі стиску незалежно від її породи. The criterion of brief durability of wood is got with the permanent field of moisture. Influencing is explored asymmetry of durability of wood in different directions of anisotropic. It is confirmed, that durability of wood on tension along fibers is greater than in the case of compression regardless of its breed.
Keywords: короткочасна міцність; деревина; вологість