Вплив війни на правила реалізації державно-приватного партнерства у сфері культури України - Єрьоміна, Олена Вячеславівна; Yeromina, Olena Viacheslavivna (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Досліджено основні причини та проблеми, які гальмують розвиток державно-приватного партнерства в Україні та потребують законодавчих змін на сучасному етапі. Розглянуто наслідки російського військового вторгнення для культурної сфери України та внутрішньої економіки загалом. Проаналізовано нормативно-правову базу з питань врегулювання механізмів державно-приватного партнерства у процесі відбудови держави у воєнний та післявоєнний час та, зокрема, відновлення та функціонування сфери культури. Проведено огляд законодавчих змін, спрямованих на врегулювання нагальних проблем у сфері державно-приватного партнерства. Подано пропозиції щодо вдосконалення механізмів регулювання державно-приватного партнерства у сфері культури України з урахуванням специфіки цієї сфери.
The impact of war on the rules of implementation of public-private partnership in the cultural sector of Ukraine
Keywords: сфера культури; реформи; державно-приватне партнерство; концесія; фінансування; воєнний час; cultural sector; reforms; public-private partnership; concession; financing; wartime; 339.138