Проблема зовнішньополітичної концепції в українському державному будівництві 1917–1920 рр. - Чіхрадзе, О. Ш. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
Висвітлено проблеми зовнішньополітичної концепції в українському державному будівництві 1917–1921 рр. Простежується еволюція зовнішньої політики України, а також розкриваються особливості зовнішньої політики та з’ясовуються обставини, у яких вона формувалася, проводяться аналогії із сьогоденням. The article shows us the problems of the conception of the foreign policy in the formation of Ukrainian state in 1917–1921.The author describes the evolution of the Ukrainian foreign policy, compares the evolution with the present time, which is actual, reflects the specialties of the modern foreign policy and defines the circumstances, in which it was formed.