Діяльність військово-морських навчальних закладів в Україні в другій половині XIX – на початку XX ст. - Чорний, О. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Досліджено історію діяльності військово-морських навчальних закладів на Півдні України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст., показано процес формування нової системи морської освіти в умовах модернізації флоту. In research explanes the history of activity of navy educational establishments in the South of Ukraine in the second part of the XIX century and at the beginning of the XX century, the author studies and analyses the process of forming new system of navy education under circumstances of modernizing of navy force.