Про концепцію інформаційних алфавітів - Николишин, М. Й. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто концепцію інформаційних алфавітів, відповідно до якої наявність інформації нерозривно пов’язана з існуванням адекватного їй інформаційного алфавіту – множини структурних елементів, за посередництвом якої інформація існує, трансформується, зберігається, відтворюється. The concept of information lphabets is investigated, in corers pondence with which the existence if its adequate nformation alphabet-the set of structural lements, with intermediary of which nformation does exist, is transporting, is storing and is reproducing.
Keywords: інформаційний алфавіт; впорядковуючо-векторизуючий потенціал; інформаційний текст; хаотичне середовище; information alphabet; ordering-vectorizing potential; chaotic medium; information text