Проблеми визначення поняття “неприбуткова організація” у термінологічній базі норм різних галузей права - Мелех, Л. В.; Візняк, О. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Досліджено проблеми визначення поняття “неприбуткова організація” у термінологічній базі норм податкового, господарського та цивільного законодавства. Обґрунтовано особливості діяльності неприбуткових (некомерційних) організацій. Дано характеристику різних таких організацій в Україні та поза її межами. Представлено їх види та перелік у різних сферах суспільного життя. Визначено значення неприбуткових організацій в системі громадянського суспільства. Відтворено неприбутковий, автономний характер організацій, що захищають інтереси різних груп населення. Исследованы проблемы определения понятия “некоммерческая организация” в терминологической базе норм налогового, хозяйственного и гражданского законодательства. Обоснованы особенности деятельности неприбыльных (некоммерческих) организаций. Дана характеристика различных таких организаций в Украине и за ее пределами. Представлены их виды и перечень в различных сферах общественной жизни. Определено значение неприбыльных организаций в системе гражданского общества. Воспроизведен некоммерческий, автономный характер организаций, защищающих интересы различных групп населения. In the article the problem of the definition of “nonprofit” in terminological basis of tax, economic and civil law. Grounded features of non-profit (non-profit) organizations. The characteristic of various organizations in Ukraine and abroad. Presented their views and list in different spheres of public life. Ante-profit organizations in the system of civil society. Reproduced nonprofit, autonomous nature of the organizations that protect the interests of different groups.
Проблемы определения понятия “неприбыльная организация” в терминологической базе норм разных отраслей права
Problem definition “nonprofit organization” in the terminology based on different standards areas of law
Keywords: неприбуткові організації; некомерційні організації; суб’єкти некомерційної господарської діяльності; види неприбуткових організацій; громадянське суспільство; некоммерческие организации; субъекты некоммерческой хозяйственной деятельности; виды неприбыльных организаций; гражданское общество; nonprofit organizations; nonprofit entities of economic activity; types of nonprofit organizations; civil society