Формалізація моделювання зношування сопел абразивно-повітряним струменем на основі методу аналізу розмірностей - Стоцько, З. А.; Стефанович, Т. О.; Шептицький, Б. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Проаналізовано фактори,від яких залежить зношення сопел абразивно-струменевих установок ежекційного типу. Встановлено, що максимально впливає на інтенсивність процесу зношення внутрішної поверхні сопла здійснює швидкість абразивно-повітряного струменя. Factors, from which wearing nozzles of brasive-jet equipment is depend on, are under consideration. The rate of moving brasive-air jet through the nozzle impacts on wearing of the internal surface of the nozzle the most intensively.