Математична модель оптимізації режимів електричних мереж енергопостачальних компаній - Динилюк, О. В.; Козовий, А. Б.; Матвіїшин, В. Є.; Юрчак, І. Ю. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
У статті наведено математичну модель оптимізації режимів електричних мереж енергопостачальних компаній за критерієм мінімуму технологічних витрат електричної енергії. Для формування моделі запропоновано принцим нерозділення процесів розрахунку потокорозподілу та мінімізації функції мети. Mathematical model of optimization of modes of electric networks of power supplying companies by criterion of a minimum of the technological losses of electric energy is given in the article. The principle not division of processes calculation of power flow and minimization of function of the purpose for formation of model is offered.