Колективна поведінка мобільних агентів у задачах рівномірного розподілу обмеженої території - Бочкарьов, О. Ю.; Голембо, В. А.; Ціж, А. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто проблему організації колективної поведінки в завданнях рівномірного розподілу обмеженої території. Запропоновано узагальнений підхід до вирішення цієї проблеми, який дає змогу одержувати універсальні розв’язки на вищому "організаційному" рівні прийняття рішень. The problem of organization of collective behavior of mobile autonomous agents dividing some territory within unknown boundaries to equal individual areas of responsibility for each agent is considered. The generalized approach to solve this problem is proposed. The approach allows to find corresponding universal solutions at superior "organizational" level of decision making.