Особливості впливу доктрини католицизму на державотворчі процеси в Київській Русі та Галицько-Волинській державі - Забзалюк, Д. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Проаналізовано історичні, політичні та правові засади католицизму в Київській Русі та Галицько-Волинській державі. Досліджено головні особливості державно-політичного розвитку Київської Русі та Галицько-Волинської держави. Акцентується на ролі та місці християнства в історичному розвитку Руської держави, а також аналізуються взаємозв’язки руських князів та православного духовенства із Римом та європейським католицьким світом у контексті впливу католицизму на становлення та головні етапи формування та розвитку київського та галицько-волинського періодів у історії українського державотворення. Проанализированы исторические, политические и правовые основы католицизма в Киевской Руси и Галицко-Волынском государстве. Исследуются главные особенности государственно-правового развития Киевской Руси и Галицко-Волынского государства. Акцентируется на роли и месте христианства в историческом развитии Русского государства, а также анализируются взаимосвязи русских князей и православного духовенства с Римом и европейским католическим миром в контексте влияния католицизма на становление и главные этапы формирования и развития киевского и галицко-волынского периодов в истории строительства украинского государства. This article is sanctified to the analysis of historical, political and legal principles of Catholicism in Kyiv Rus and Galicia Volyn’ state. The main features of state-political development of Kyiv Rus and Galicia Volyn’ state are investigated in the article. Attention is accented on a role and place of Christianity in historical development of the Russian state, and also intercommunications of the Russian princes and Orthodox clergy are analyses with Rome and Europeans catholic world in the context of influence of Catholicism on becoming and main stages of forming and development of the Kyiv and Galicia Volyn’ periods in history of Ukrainian creation of the state.
Особенности влияния доктрины католицизма на государственно-созидательные процессы в Киевской Руси и Галицко-Волынском государстве
Features of influence of doctrine of catholicism on state creative processes are in Kyiv Rus and Galicia Volyn’ state
Keywords: Київська Русь; Галицько-Волинська держава; християнство; католицизм; православ’я; церква; Киевская Русь; Галицко-Волынское государство; христианство; католицизм; православье; церковь; Kyiv Rus; Galychina-Volyn state; Christianity; Catholicism; Orthodoxy; church